חיפוש בתוכן האתר

שפת אמת כי תשא - אור לט' אדר תש"פ הדפסה דוא

בע"ה

אור לט' אדר תש"פ

"קדש הוא לכם"

שפת אמת כי תשא

סיכום שיעורי הרב יצחק גינזבורג שליט"א[א]

כתב השפת אמת[ב]:

ושמרתם את השבת כי קדש הוא לכם. פי' בשבילכם מתגלה קדושת השבת בעוה"ז. כי באמת השבת למעלה מן הזמן. כמ"ש ששת ימים עשה כו'. אם כן השבת למעלה מכל מעשה בראשית. לכן עיקר השבת לנשמות בג"ע ולעתיד לבוא. רק בשביל בנ"י נתגלה מקדושת השבת בעוה"ז. וע"ז כתבו חז"ל אמרה שבת לי אין בן זוג והשיב הקב"ה כנס"י יהי' בן זוגך. שאין מי בעוה"ז שיוכל לקבל קדושת שבת. רק בנ"י על ידי שהוציאנו ממצרים. כמ"ש על כן צוך לעשות כו' יום השבת. וז"ש לדעת כי אני ה' מקדישכם ואחז"ל הנותן מתנה כו' צריך להודיעו. הגם כי נצרך להודיע לשמור השבת. רק שיש לבנ"י התקשרות בשורש השבת שלמעלה ע"י הנשמה יתירה. לדעת כי אני ה' מקדישכם בג"ע ולעוה"ב וכמ"ש ז"ל ששבת מעין עוה"ב.

קדושת השבת – הנבדלת מהזמן (הנברא בששת ימים) – מתגלה בשביל ישראל, דהיינו בשביל שעושים ישראל[ג] מלמעלה מהזמן לתוך הזמן (בסוד "אַיִן מזל לישראל"[ד]). הכח לעשות את השביל בא מיציאת מצרים – יציאה ממצרי המקום והזמן של העולם הזה, להמשיך מעין עולם הבא (העולה חי ברבוע, חיים נצחיים שמעל הזמן להם זוכים על ידי שמירת שבת)[ה] ו"לדעת כי אני הוי' מקדשכם"[ו] (לדעת בגימטריא מקדשכם!).

וממשיך השפת אמת:

עוד פי' קודש הוא לכם. שגם הלכם בשבת הוא קודש כדאיתא בזוה"ק ויקהל שנחית רוח הקודש בשבת שנהנה מסעודת בנ"י. וזה בחי' המענג את השבת. אותו ההארה שנחית בשבת. וע"ז רומז הכתוב אכלוהו היום. פי' להאכיל היום בעונג שבת. והיא חבה יתירה לבנ"י כמ"ש ורצה בנו וש"ק כו' הנחילנו.

ה"חבה יתרה" נודעת לבני ישראל ב"נשמה יתרה" המתענגת מה"לכם" שבשבת גם הוא קדש. והרמזים: נשמה חבה עולה קדוש ויתרה-יתרה מוסיף עוד "קדוש קדוש קדוש"[ז] (וביחד קדוש ברצוא ושוב: ק קד קדו קדוש דוש וש ש). ר"ת נשמה-חבה הם "נח מצא חן"[ח] ו"ושמרתם" (פתיחת הציווי כאן) עולה חן פעמים טוב, סוד בטחון – "אל כל החיים יש בטחון"[ט] בזכות שמירת שבת קדש.

[א] נערך מרשימת הרב ע"י איתיאל גלעדי.

[ב] תרס"ד.

[ג] ראה כש"ט (קה"ת) ה.

[ד] בעש"ט עה"ת לך כו (עפ"י שבת קנו, א).

[ה] שבת קדש מעין עולם הבא = 1430 (הכל פעמים הוי' וכו').

[ו] שמות לא, יג. "לדעת" = "מקדשכם" (= ז"פ עב = ח"פ סג, יחוד עב-סג, או"א עילאין, סוד השבת שמעל לזמן)! "כי אני הוי'" = 117, השישית של שבת. "לדעת כי אני הוי' מקדשכם" = 1125 = 5 פעמים (ממוצע כל תבה) 225, יה ברבוע (שבת הוא סוד יה, היינו ע"ד יחוד עב-סג הנ"ל). "לדעת כי אני הוי' מקדשכם" ר"ת מיכאל-מלאכי = מאין (מ"אין מזל לישראל", כנ"ל). השאר = 1024 = לב ברבוע כו'. אמ"ת 559 חצי 1118 ("שמע ישראל הוי' אלהינו הוי' אחד").

[ז] ישעיה ו, ג.

[ח] בראשית ו, ח.

[ט] קהלת ט, ד (וראה שבת ל, ב שסיום הפסוק נדרש על הלכות שבת).

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

האתר הנ"ל מתוחזק על ידי תלמידי הרב

התוכן לא עבר הגהה על ידי הרב גינזבורג. האחריות על הכתוב לתלמידים בלבד

טופס שו"ת

Copyright © 2024. מלכות ישראל - חסידות וקבלה האתר התורני של תלמידי הרב יצחק גינזבורג. Designed by Shape5.com